Träffsäker inredningsmagi med Pierre & Peters


Pierre&Peters

Bucket List har hälsat på inredningsbutiken Pierre & Peters på Grevgatan i Stockholm. En uppfriskande färgklick en grå årstid som denna.

Butiken, eller snarare deras showroom med prylar till salu, är som en förlängning av deras hemmiljö. Vi känner oss direkt som hemma, vilket är precis den känsla som de vill förmedla. Vi möts av en härligt rosa soffa så fort vi stiger in, något som uppskattas av besökarna efter den långa vintern.

Både Pierre Hagströmer och Peter Ravén har arbetat länge i inrednings- och textilbranschen och som tidigare textilagenter är tyger en specialitet i deras butik, vid sidan om mycket annat.

– Vi har ett stort urval av olika textilfirmor som vi jobbar med i våra inredningsprojekt.
Så det blir mycket textil, stoppmöbler, färgsättning, mattor och kuddar. Men vi tycker också mycket om att hitta lite udda prylar och att blanda med antikviteter och tar gärna in vintage- Fornasetti, berättar Peter.

De beskriver att de jobbar väldigt personligt med kunden. Förarbetet gör att det inte bara innebär att komma in från scratch till ett tomt boende, utan att lära känna kunden och deras bakgrund är vad de tycker är roligt med sitt sätt att arbeta.

– När vi gör om tänker vi att inredningen ska stå sig ganska länge. Sen beror det såklart också på hur långt kunden har kommit i livet, så antingen tar vi in lite mer moderna saker i hemmet eller tvärtom, berättar Pierre.

Pierre fortsätter att förklara att de först och främst tar reda på vilket liv kunden lever, vad de har med sig i bagaget och att de hjälper till att väva in sin expertis och sina idéer i redan befintligt hem.

– Det ska inte andas Pierre & Peter, utan det måste bli personligt och uttänkt för just den personen vi inreder åt. Vi brukar säga att vi har lyckats om man inte ser att vi har varit där, menar Pierre.

Även om de förändrar inredningen i både sin butik och i sina tre olika hem i Stockholm, Sörmland och Italien så är det med samma idéer, visioner och stil som de gör det på. Och något som är säkert är att deras kombinationer är så träffsäkra – att det gäller att besöka deras showroom med jämna mellanrum för att få ta del av deras olika inredningskreationer.

 


#Pierre & Peters #PierreHagströmer #PeterRavén #inredningsbutik #grevgatan #inredning #interior #showroom

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.