Stephen F lanserar The Game of Love Collection

– med en kärlek till fotboll, jämlikhet – och den välklädde mannen


Du behöver inte kunna din fotbollshistoria för att inspireras av årets sommarkollektion från Stephen F. Det du behöver förstå är hur bland andra Pelé, Johan Cruyff, Gary Lineker, Michel Platini och Maradona har inspirerat fotbollen samt ligger till grund för – The Game of Love Collection. I senaste utgåvan av Bucket List är det inredningsdesign från Stephen F som har fått pryda omslaget.

omslag-BL

Cover för Bucket List vårutgåva i april 2018.

Stephen Ferber är modedesignern som föddes in i mode­branschen. Hans farfar var skräddare, morfar körsnär och hans far en av Sveriges mest kända retailers, som ägare till flertalet butiker – bland annat på NK i Stockholm, från 80­-talet fram till mitten av 2000-­talet.

Stephen_F

– Som 14­-åring insåg jag att mode var något som låg mig varmt om hjärtat. Efter två veckors prao i en av våra Levis­butiker på Gamla Brogatan i Stockholm var jag fast, förklarar han.

Från NK Street till skräddarsydda kostymer

Fem år senare tog Ferber som 19­-åring över som butikschef på NK ­Street.

– Att styla skyltdockor och kunder, ibland även en och annan kändis, gav mig självförtroendet att hitta min egen stil. Idén med Stephen F kom till då jag – med tanke på min size eftersom jag var en liten 44 – inte kunde hitta något till mig själv i min storlek. Jag började då skräddarsy kostymer till mig själv.

Här upptäckte Stephen ett problem. Tiden från be­ställning till leverans kunde ta upp till flera mån­ader. Idén om ett nytt varumärke föddes, vilket skulle bli Sveriges enda manliga high end-märke. Ett varumärke där allt fanns att köpa direkt i butik och dessutom i alla storlekar.

– Självklart är min känsla för balans, detaljer och form av stor vikt. Detta vill jag tillägna far men främst min mor som alltid var väldigt mån om hur jag, min syster och min bror såg ut när vi var små. Att vi alltid var fint klädda är något jag kan tacka henne för.

Soccer – the game of love

Ferber spelade själv fotboll som yngre och minns den underbara mångfalden och gemenskapen bland spelarna. Inspirationen bakom den färg­glada sommarkollektionen kommer – utöver en personlig kärlek till sporten – från vikten av att vi alla, oavsett hudfärg, läggning eller religion har samma regler. Fotbollens regler. Med tanke på hur världen ser ut idag är detta något som Ferber menar inte kan påpekas nog.

STEPHEN-F-SS18-5

– Jag tycker mig se en förändring i samhället överlag och jag hoppas att dessa megastjärnor – som har ett betydande ansvar – kommer att för­gylla fotbollens konst under en månad i sommar. Och att de verkligen tar tillfället i akt och upp­träder både sportsligt och med respekt.

Ett enda plagg från Stephen F har makten att förändra en hel garderob. Stephen Ferbers idé är i huvud­sak att få mannen att se välklädd ut i en redan avslappnad klädstil.

STEPHEN-F-SS184

 

STEPHEN-F-SS18-4

Petrol är en av kollektionens färgklickar. Även mocka är ett skönt inslag för den avslappnade lyxkänslan.

Nya kollektionen andas mer lyx och mindre rock’n’roll, med mjuka slag och ett stort utbud av kavajer i olika färger och mönster, city­shorts, byxor och sneakers i mocka och läder med valbara skosnören. Kamel, brun, mörk och ljusblå utgör basfärgerna och årets färgklickar är lila, orange och petrol.

– Stilen är mer mogen och skräddarsydd än någonsin. Sammanfattningsvis är jag en allätare vad det gäller stil och folk kan se mig i allt från sneakers till wingtips, berättar Ferber.

För en man vars liv kretsar kring fotboll och mode har Ferber för vana att dyka upp på stadion, för att njuta av en ny match likt spanjorerna och italienarna – i en felfri kostym.

– Sedan är det klart att jag ger mig på lite mer vågade färger ibland, så länge balansen i en look finns så behöver inte allt bli så grått och svart. Mockabyxor kanske låter lite vågat, men tänk med ett par svarta sneakers och en collegetröja. Kombinera annars en turkos mockajacka med mörkblå jeans och loafers. Återigen – balans!

tipsen

StephenF-BL


av Malin Svantesdotter

#StephenF #mode #fashion #thegameoflovecollection #fotboll #soccer #kostym #dressat #mensfashion #herrmode #välklätt

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.