Phil’s framgångsrecept


2014 öppnade den första Phil’s Burgerrestaurangen i Stockholm, och sedan dess har utvecklingen gått undan. Med framgångsreceptet att alltid sätta burg­aren i fokus har de efterföljande framgångarna lett till att efter årets två öppningar – ja då finns det hela 10 restauranger.

Med tanke på den snabba tillväxttakten kan vi knappast låta bli att kalla det för en framgångssaga. Grundkonceptet som har bidragit till den är att hamburgarna görs på riktigt.

– Vår vision är att hamburgaren, världens mest kända maträtt, förtjänar att tillagas på riktigt, menar grundaren och matfantasten Philip Örtegren.

Phil’s Burger använder enbart 100 procent svenskt hängmörat gårdskött från Sverige och de bakar sina egna hamburgerbröd på eget bageri.

– Varje morgon levererar vi 3 000 färska bullar till restaurangerna. Vi gör även våra egna såser efter eget recept. Vi kan stolt säga att vi är den enda hamburgerkedjan i Sverige som gör att själva från grunden, säger Philip.

För dig som inte har besökt någon av restaurangerna ännu kanske har fått höra att den ständiga kön gör att det är svårt att både få bord och att beställa mat för att ta med hem? Men detta är något som nu kommer att förändras.

– Ett lyxproblem med att vara populära har gjort att det har varit hårt tryck och ibland köer, speciellt på luynchtid. Men med vår nya app som lanseras i dagarna så kan du beställa via den och sedan hämta din mat – utan att köa!

Något som Phil’s Burger också gör för att ständigt förnya sig och få gästerna att
testa nya saker, det är deras specialburgare som byts ut med jämna mellanrum. Nästa limiterade variant på tur är Hot “n” Sweet.

– Eftersom vårt fokus är att göra allt själva och det nu är inne med picklat och olika inläggningar, så har vi valt att göra en burgare med bland annat egen inlagd rödlöksmarmelad och inlagda jalapeños, förklarar Philip.


#Philip Örtegren #Phil’sBurger #Restaurang #Phil’s #hamburgare

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.