Fortsätt pausa med naturlig & sinnlig inredning

– låt naturmaterial, dofter och yoga ta plats i hemmet


Påsken är en högtid och ledighet där många lyckas varva ner. För sig som fått mersmak och behöver fortsätta behålla lugnet – inspireras av den nya limiterade inredningskollektionen Hjärterlig från IKEA. Kollektionen är formgiven för att beröra dina sinnen och ge dig en känsla av välbefinnande och lugn i vardagen. Att inreda ditt hem med eftertanke kan hjälpa dig att  trycka på pausknappen.

Kollektionen består av en bred variation av möbler, inredningsdetaljer och även inspirerande yogadetaljer. Nu kan du skapa lugna och sköna miljöer där avslappning och vila står i fokus. Även träning i hemmet görs på dina villkor och skapar en harmonisk tillvaro. För ett extra rogivande intryck har jordnära material tagits fram med omsorg, där bland annat lin, sjögräs, bomull, rotting, kork och furu blandas med mjuka texturer i en lugn färgskala. Designen är framtagen av Maja Ganszyniec och Andreas Fredriksson.

 

Ta-en-paus

HJÄRTELIG sänghimmel där det skira tyget är en blandning av linne och bomull som får din sovmiljö att kännas luftig, naturlig och ren.

 

– Sovrummet är ett speciellt, nästan heligt utrymme i ett hem. Det är där vi kopplar av efter en lång dag och samlar kraft till nästa. Men vad händer om vi bara har ett rum? Vi tittade närmare på det och på hur sängen kan ”ramas in” för att skapa ett rum i rummet. Lösningen blev en sänghimmel inspirerad av traditionella sänghimlar, berättar Maja Ganszyniec.

 

Hjarterlig-collection

Ovan ser ni HJÄRTELIG bänk med klädstång/avlastningsbord.

 

– När vi undersökte sovrumsvanor insåg vi att många av oss har en stor hög med kläder någonstans. Vi letade då efter en passande möbel och skapade HJÄRTELIG bänk med klädställning. Här kan du hänga upp kläder till nästa dag och kläder som du inte vill hänga i garderoben eller slänga i tvätten. Under bänken kan du ha dina finskor – och prova dem sittande. Av bara farten skapade vi även det matchande sängbordet. Perfekt till din kvällsbok eller favoritväxt, menar Maja.

 

Hjarterlig-galge

Den skönt rundande galgen är en av nyheterna.

 

Hjarterlig-kollektion

Oavsett om du väljer att yoga, sköta om en levande växt eller bara varva ner i en omgivning av vackra naturmaterial så handlar inredningskollektionen om utvalda stunder för din sinnesro och avkoppling.

Doftljus Hjärterlig collection

Hjärterlig består av allt från multifunktionell säng för avslappning och yogakit för välgörande träningspass – till atmosfärskapande doftljus med örtiga toner.

– Med kollektionen vill vi nå alla dina sinnen och lukt är ett av de viktigaste. Därför blir doftande produkter och ljus allt vanligare i våra hem. Doftljusen har en örtig ton med spår av ingefära, apelsin och patchouli som förändrar atmosfären i ditt rum. De små glasburkarna har dessutom lock som gör att du kan stänga in doften om den blir för intensiv. Och när ljusen brunnit ut kan glasburken bli en dekorativ förvaringsplats för dina smycken, förklarar Maja.

Naturmaterialen har även en hållbarhetsaspekt och är skapade för att vara slitstarka, där en balans skapas mellan natur och en lugnare tillvaro. Alla material är speciellt utvalda för sina sinnliga egenskaper. De signalerar också en önskan om att leva närmare naturen. På IKEA är målsättningen att ha en positiv inverkan på människor och miljö. De strävar alltid efter att använda material som är förnyelsebara, återvunna eller återvinningsbara. Ett exempel är deras bomull antingen är återvunnen eller odlas på ett mer hållbart sätt, samtidigt som odlarna får högre lönsamhet.

 

Mental närvaro i hemmet?

IKEA har intervjuat människor i 22 länder för att ta reda på vilka utmaningar de har när det gäller livet hemma. IKEA Life at Home Report 2017 är den tredje rapporten av sitt slag. Årets rapport avslöjar de strider och frustrationer som uppstår i hemmet och som förenar oss alla – var vi än är i livet eller i världen. I Danmark, USA, Tyskland, Kina, Japan, Indien och Ryssland uppger 57 procent att de alltid känner sig mentalt närvarande hemma, medan fyra av tio har svårt att uppnå den känslan. I rapporten identifierar de tre nyckelfaktorer som kan tänkas påverka människors förmåga till mental närvaro i hemmet negativt:

1. När vi tar med oss arbete hem från kontoret slutar vi aldrig vara produktiva, vilket gör det svårare att ”stänga av” och njuta av nuet.

2. Människor är ofta rädda för att de kommer att ”missa” något om de tar en paus. Det blir svårt att slappna av när medvetandet alltid är någon annanstans.

3. Smartphones och annan teknik kan snabbt sluka vår lediga tid och distrahera oss från våra nära och kära.

 

Kollektionen för att ta dig an en lugnare tillvaro finns att köpa på alla Sveriges IKEA-varuhus från den 13 april.


Namaste

 


av Malin Svantesdotter

#IKEA #natur #nature #varvaner #pausa #pausivardagen #välbefinnande #hjärterlig #hållbarhet #balans #namaste #inredning #sinnliginredning #yoga #tillfälligkollektion #limitededition

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.