Lars Nilsson designar textil för Svenskt Tenn

- inredningskollektion med luftig känsla och ljusa akvarelltoner


Idag presenterade Svenskt Tenn sitt nya designsamarbete, där modedesignern Lars Nilsson exklusivt har skapat en inredningskollektion – med härlig inspiration från Capris omgivningar, natur och färger.

Kollektionen består av totalt sju tyger som både tillverkas och trycks i Italien där kollektionen kom till. Kollektionens mönster bygger på olika kombinationer av breda eller smala ränder och streck i flera färger. Fyra av tygerna är tryckta, men Lars ville även skapa tre vävda mönster som varsamt tagits fram för att återge hans linjer och streck. Mönstren för Capri är ritade för hand med akvarell, krita och tuschpenna. Under morgonen fick vi ta del av hur inspirationen till kollektionen kom till, vilken uppstod fick  förra sommaren när Lars Nilsson han vistades på Villa San Michele på italienska Capri.

– Jag har alltid tyckt om ränder – framför allt randiga herrskjortor – men här kom inspirationen också från de nästan grafiska mönster som bildas av horisonten mot Neapelbukten och de dramatiska bergen. Färgerna kommer från naturen och blommorna på Capri, säger Lars Nilsson.

Utställning-Capri-2

Här syns bland annat hängande textil med mönstret Debussy.

– Tygerna har en luftig och ”akvarellig” känsla som passar bra tillsammans med färgerna och formerna i Josef Franks mönster och möbler – bland annat en väldigt fin solsäng i rotting, som relanseras i samband med utställningen, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Textil-Lemon

Tygmönstret Lemon.

 

Textilkollektionen visas från och med den 23 mars och fram till 27 maj i en utställning i Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5 i Stockholm. Tygerna får också sällskap av Lars Nilssons tre randiga mattor i ull och lin varav två med inslag av fårskinn som skapas i gamla Stan och verkligen ger en svenskhet i designen. Utställningen väver såklart också in flera andra nyheter ur Svenskt Tenns arkiv.

Utställning-capri-3

Kollektionens luftiga känsla och ljusa akvarelltoner passar väl med färgerna och formerna i Josef Franks klassiska mönster och möbler.

Mer om Lars Nilsson

Under sin karriär har Lars Nilsson fått många utmärkelser och erkännanden för sitt arbete inom mode. Han är verksam i Paris, London och New York sedan 1985 och har arbetat på flera av de stora modehusen, däribland Nina Ricci, Christian Dior, Bill Blass, Ralph Lauren, Christian Lacroix och Balmain.

Modeskaparen Lars Nilsson

Modeskaparen Lars Nilsson med sina randiga, Italieninspirerade tyger som blivit en perfekt matchning med Svenskt Tenns design.


av Malin Svantesdotter

#LarsNilsson #SvensktTenn #Capri #Design #Textildesign #JoseFrank #Inredning #Homedecor #Tyger

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.