Inspireras av våren och design för hemmet

– ett urval av naturliga influenser i all enkelhet


Det finns hopp om våren, om solen och om ljusare tider. Det känns i luften för varje dag. Bli extra inspirerad med härliga inredningsnyheter. Vi har var valt ut några favoriter just nu – där vi låtit fåtöljen Estrid stå i rampljuset.

Under Stockholm Furniture Fair lanserade Ire Möbel nyheten Estrid – en fåtölj som känns varm, mjuk och inkännande. Den har en klassisk stil men utstrålar samtidigt något nytt. Fåtöljen  är formgiven av Ires kreativa chef Emma Olbers och ingår i nya Character Collection. Möbeln är tillverkad i enkla naturmaterial och varsamt producerad för att hålla länge. Emma Olbers beskriver Estrid som en samtida klubbfåtölj som är fin från alla håll. Fåtöljen är enkel, lättförståelig och ärlig. Och likt många andra av Emma Olbers möbler andas Estrid 60-tal.

Ire-mobel-emma

– Jag ser Estrid som en karaktär med historia, fåtöljen är generös och tål långa diskussioner om livet, säger Emma Olbers.

Foto: Andy Liffner

I Emma Olbers studio på Södermalm i Stockholm, som hon arbetat från i närmare 20 år, går omtanken för miljön som en röd tråd genom allt hon skapar. Tillverkningsprocessen och materialvalen är noga genomtänkt och fåtöljen tillverkas i Tibro i Västergötland. Stommen är av massivt trä som innebär lite utsläpp av koldioxid.

– Dessutom är hela fåtöljen lätt att ta isär när den ska återvinnas. Estrid är också enkel att underhålla eller uppdatera eftersom klädseln är avtagbar, säger Emma Olbers.

6 utvalda favoriter

Varinspo-BL

 

1. Porträtt på Bojesens Apa
Kay Bojesens berömda apa som kom till 1951 har nu blivit porträtt utformat som väggdekoration. Tavlan är tillverkad i 100 procent och bomullsduke matchar fint med profiler i ek och upphängning med rem i naturläder, pris 649 kr.

2. Skimrande kudde
En nyhet i HIMLAs sortiment är kudden Glamour Gold. Skapad i halvlinne och har en vävd textilstruktur med en skimrande efterbehandling ger kudden en vacker lyster och elegant framtoning, pris 449 kr.

3. Grafisk för golvet
Mattan Wedge är designad av Marie-Louise Hellgren för ASPLUND Collection 2018. Skapad i hållbara materialet Tencel® och fokuserar på tidlös design och hållbarhet, pris 18 240 kr.

4. Enkla detaljer
Sidobordet Tracy är en nyhet från Maze Interior från deras kollektion Pieces. Bordet är gjort i pulverlackad metall och keramikskiva. Designer är Louise Hederström, pris 7 500 kr.

5. Naturlig ärlighet
Fåtöljen som nämns ovan, Estrid i massiv trästomme i oljad ask med enkla och vackra linjer, 17 500 kr.

6. Munblåst ädelsten
Munblåsta vasen Jewel från Louise Roe. Med en form som påminner om en slipad ädelsten. Funkar både med blommor i eller som den är i all enkelhet, pris 1 629 kr.


av Malin Svantesdotter

#vårnyheter #inredning #inredningsnyheter #enkelhet #design #hållbart #klassiker

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.