Exklusiva sjövillor – med skog och skärgård som granne


Oavsett vilken av Sjövillorna du väljer får du ett sjöläge som är full¬ständigt unikt – med kvällssol som speglar sig i Svinders¬vikens vatten.

Vem har inte haft drömmar om att bo intill vattnet? Sjötomt, närhet till en båtbrygga eller att helt enkelt kunna skymta vatten genom fönstret. Med en Sjövilla från AquaVilla har du ett genuint och marint boende i egen villa på vatten – en unik sjötomt på riktigt.

Vi har träffat Pampas Marinas ägare Richard Bergström som även har utvecklat AquaVilla – före­taget som har tagit fram de eftertraktade och exklusiva Sjövillorna. Just nu bygger och säljer de 14 arkitektritade villor som ska placeras i den lugna och skyddade Svindersviken i Nacka/Stockholm. I Sjövillorna bor du delvis granne med skog och skärgårdskllippor samtidigt som du har närheten till innerstadens bekvämligheter. Vi skulle vilja kalla villorna för en framgångssaga, men det gör inte AquaVilla rätta. För det första är det helt på riktigt. För det andra så har det magiska marina boendet fler fördelar än enbart livskvalitet för de boende.

Attraktiva marinsamhällen

Att tillvarata sjötomter för att bygga bostäder i attraktiva områden är något som AquaVilla ytterligare bidrar med. I och med deras pionjärarbete har en infrastruktur skapats – där villor kopplas samman med pirer – som möjliggör samhällen på outnyttjade platser. Villorna kompletterar infrastrukturen hos exempelvis marinor och båtklubbar.

– Med AquaVilla-konceptet förstärks ekonomin för marinan eller klubben. Det naturliga dygnet-runt-liv som permanenta boenden medför förbättrad bevakning och säkerhet i hamnen, samt ger nedgångna och dåligt utnyttjade industri- och hamnområden nytt liv, menar Richard.

4living_vardagsrum_Slutleverans

Den öppna planlösningen samt takhöjd på cirka 280 cm bidrar till ett luftigt intryck, där ljuset flödar genom de stora fönstren.

 

En marin revolution

AquaVilla har därtill utvecklat ett patenterat system som till­varatar energin från det omkringliggande vattnet och värmer upp de flytande villorna och Aquapirerna.

– Alla våra AquaVillor är utvecklade och byggda med målsättningen att minimera åtgången av såväl el som färskvatten, utan att göra avkall på komforten, säger Richard.

Du kan alltså bo lyxigt samtidigt som den välkonstruerade och trygga villan också har flera hållbarhetsfaktorer. Ett hem som detta ger livskvalitet utöver det vanliga.

– De som bor på vatten kommer att få upp emot dubbelt så mycket ljus jämfört med de som bor i ett hus på land, vilket bevisligen ökar välbefinnandet, berättar Peter Kjaerboe, som är civilingenjör på KTH och arbetar med solenergi.

Aquavillorna fick en överväldigande start redan innan de första villorna byggdes i Pampas Marina-området år 2000. Efter det har intresset bara ökat.

– Boende på vatten är en väldigt spännande produkt att få jobba med. Jag som är 74 år gammal skulle egentligen lagt av för flera år sedan, men det är så kul! Att köpa hus är en av de största investeringarna många gör i sitt liv, och för många är ett byte till ett sådant här boende den allra största önskningen.


#pampasmarina #AquaVilla #sjövilla #livskvalitet #lyx #livsstil

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.