Foto: Martin Isaksson

EUROPAS NATTLIV BLOMSTRAR

- listan för den partymedvetne


I en uppsjö av Europeiska nattklubbar har vi på The Bucket List valt ut några av de mest unika och intressanta. Du hittar allt från väderkvarn till husbåt i vår lista.
Text & illustration Martin Isaksson

1. Air
Amsterdam, Nederländerna

Nattklubben med något för alla, centralt belägen nära Rembrantplein som är ett av Amsterdams större bardistrikt. En mängd dansgolv och barer med olika profiler ger känslan av att vandra mellan flera olika klubbar. Med ljudsystem från Void kommer näsborrarna garanterat vibrera. Något som är unikt är man
hyr skåp istället för att lämna in i garderob.

2. The Villa
Oslo, Norge

Om du gillar tech house och techno är det här klubben nummer ett att besöka i Oslo. Inhyst i en källare med lågt i tak och en minst sagt diskret ingång sträcker sig klubben under flera hus, där etablerade dj:s varvas med nya stjärnskott. Inte så välklätt, men det är nog lika bra med tanke på att det snabbt blir fuktigt, varmt och trångt.

3. Soho Rooms
Moskva, Ryssland

Den utan tvekan mest exklusiva klubben i Moskva, ett hangout för Rysslands rikaste och mäktigaste personer. Mat och service håller hög kvalité och på den stora terassen kan man avnjuta utsikten över Moskvafloden. Är dyrare än många andra ställen men både champagne-fontäner och fyrverkerier bidrar till den unika atmosfären.

4. La Machine du Moulin Rouge
Paris, Frankrike

Alla känner till den röda väderkvarnen i Montmartre i centrala Paris. Förutom att vara en sevärdhet i sig håller den välrenommerade klubben La Machine till här. En stor lokal med bra ljud där man kan avnjuta scenen från ett barloft. En plats för både turister och inhemsk befolkning där gammalt möter nytt vilket bidrar till en atmosfär som inte bör missas.

5. Berghain Panorama Bar
Berlin, Tyskland

Den legendariska nattklubben som ursprung-ligen är ett gammalt kraftverk har länge varit ett Mecka för technofantaster världen om. En ruff interiör och 18 meter i takhöjd gör Berghain till en minst sagt speciell upplevelse. Med bokningar av dj:s i världsklass är klubben ett måste när du besöker Berlin. En rolig detalj är att kameratelefoner är absolut förbjudna.

6. Fluxus ministerija
Kaunas, Litauen

Belägen i en gammal skofabrik i Litauens näst största stad är klubben Fluxus egentligen ett publikt konstprojekt som rymmer tusentals människor. Dansgolv varvas med skulpturer, konstinstallationer och videoprojektioner. Festerna här tar inte slut förrän sent på eftermiddagarna nästkommande dag. Detta är bara ett av flera liknande Fluxus-projekt i Litauen.

7. Razzmatazz
Barcelona, Spanien

”Som att gå in i ett rökmoln”. Stor och rymlig klubb i en gammal fabrikslokal en bit utanför centrala Barcelona. Fem stora dansgolv gör att alla kan hitta något som faller i smaken, med allt från indiepop till elektroniskt. Till och med på toaletterna bjuds man på musik av en dj. Razzmatazz är döpt efter Pulp-låten med samma titel.

8. Flex
Wien, Österrike

Med bokningar av både internationella och inhemska akter har Flex varit en central del av Wiens nattliv i över tio år. Från att ha börjat som främst drum’n’bass-klubb representeras idag alla musikstilar med ett nytt tema varje dag i veckan. Med tanke på att den är utsedd till en av Europas bästa nattklubbar lär ingen gå därifrån besviken.

9. 20/44
Belgrad, Serbien

På nattklubben som i folkmun kallas ”Båten” blandas alla möjliga stilar; Soul, Funk, House, Disco, Dubstep och till och med bosnisk folkmusik. Denna skrangliga husbåt på Savafloden har tidigare varit strippklubb och inredningen är inspirerad av 70-talets bordeller. Här umgås Belgrads sofistikerade och något mognare nattlivscrowd.


av Redaktionen

#nattklubb #nightlife #europe #bestnightclubs #party #festahelanatten

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.