Lägenhet i Karlatornet såld för 66 miljoner!

– i den unika våningen svävar du praktiskt tagit i himlen


Förra året sattes bygget igång för Karlastaden – Göteborgs nya stadskärna. Det moderna centrumet skapar en stad i staden. Mitt i tronar Nordens högsta bostadshus Karlatornet där den dyraste topplägenheten nyligen såldes. Dryga 66 miljoner blev prislappen på den största lägenheten i sydväst – allra högst upp i Karlatornet i Göteborg.

Bostaden på 370 kvadratmeter sträcker sig över fyra våningar. Här kan du njuta av utsikten från cirka 240 meters höjd i en bostad med två privata takterrasser på totalt 115 kvadratmeter, utomhuspool, internhiss, vinterträdgård och privat garage i garaget.

Karlatornet Penthouse Livingroom

 

Takhöjd på upp till 8 meter

Bostäderna som är belägna på Karlatornets fyra översta våningsplan upplåts med äganderätt. Det blir som att äga en villa, uppe i luften. Istället för att betala en månadsavgift till en bostadsrättsförening ingår bostaden i en samfällighet, vilket innebär en betydligt lägre månadskostnad.

Karlatornet Penthouse View

Vidunderlig utsikt från toppvåningens vardagsrum.

 

Unik boendemöjlighet

Bostäderna i Karlatornet har knappt en motsvarighet i New York, Hong Kong eller Tokyo. Det här är design på högsta nivå. Tänk dig fönster från golv till tak, egen pool på taket och privata takterrasser.

 

Takterrass från Karlatornets toppvåning

Takterrassen är verkligen en drömsk tillvaro. Tänk att ha detta precis intill ditt hem!

– Du svävar bokstavligt talat i himlen. Vare sig du köper en etta på 36 kvm eller en ”sky-villa” på 370 kvadratmeter kommer du att tappa hakan varje gång du kommer hem. Att få vara mäklaren som får sälja ren lycka, det är verkligen en ära, säger Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

 

Karlstaden-penthouse-wintergarden  Karlastaden-penthouse-kitchen

Intresset för Karlatornet har varit stort redan från försäljningsstarten i juni 2016 och cirka 80 procent av lägenheterna är sålda.

– Tack vare den stora spridningen på storlekar och prisnivåer har människor i olika åldrar och med olika bakgrund kunnat hitta sitt drömboende i Karlatornet. Majoriteten av de som köpt bor i eller omkring Göteborg och gillar hela konceptet med Karlatornet och Karlastaden. Denna typ av boende saknas i Göteborg och det är tydligt att det finns en efterfrågan, säger Andreas Lindelöf, tf. VD på Karlastaden Utveckling AB.

Karlatornet-skybar

I tornet finns också en Skybar tillgänglig för allmänheten.

Mer om Karlatornet

Karlatornet är ett av åtta kvarter som med sina 245 meter och 73 våningar blir Nordens högsta byggnad. Här finns cirka 590 lägenheter i olika storlekar, Skybar och utsiktsplats på våning 69 som blir tillgänglig för allmänheten. Som boende har du också tillgång till gym, spa och unik service från det intilliggande hotellet. Du kan leva ett lyxigt liv där du kan beställa upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgen.

Karlatornet

Karlatornet är ritat av arkitektfirman Skidmore, Owings & Merrill som ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, däribland Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Karlatornet kommer att byggas av Serneke och planeras stå klart 2021.
Läs mer och kolla upp lediga lägenheter här.


av Malin Svantesdotter

#Karlastaden #Göteborg #Karlatornet #Penthouse #Luxuryliving #uniktboende #design #drömboende #takvåning #luxury

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.