CELEBRITY CRUISES PRESENTERAR THE GRAND PLAZA

– en häpnadsväckande plats som blir hjärtat hos det nydesignade fartyget


Med mindre än tre månader kvar till leverans avslutar Celebrity Edge det sista kapitlet i Celebrity Cruises arbete med att ge fartyget en helt ny design. Detta firas genom att visa upp spektakulära utrymmen som designats av det framstående designerparet Patrick Jouin och Sanjit Manku från Jouin Manku Studio.

Det häpnadsväckande utrymmet som kommer utgöra själva hjärtat i årets mest efterlängtade nya fartyg är The Grand Plaza – vars design avviker från det traditionella sättet att tänka när det gäller kryssningsfartyg och som överträffar alla förväntningar.

Grand-plaza


– Vi är mycket
glada över att den spända förväntan som omger lanseringen av Celebrity Edge bara växer för varje dag, säger Lisa Lutoff-Perlo, vd på Celebrity Cruises. Vi ser fram mot att ge alla chansen att tjuvkika på vårt skepp som genomgått en sådan stor förvandling. Det sker i och med avtäckandet av The Grand Plaza, Celebrity Edges epicentrum som ständigt byter skepnad. Men vi kommer även att visa andra vackra installationer som fått liv tack vare den sanne visionären Jouin Manku som har skapat den dynamik och energi som kommer att vara kännbar i skeppets alla vinklar och vrår.

HJÄRTAT OCH SJÄLEN BAKOM CELEBRITY EDGES

I sin strävan efter att fullkomligt förändra sättet gästerna upplever världen, gav sig Celebrity ut för att hitta kreativa tänkare utan erfarenhet från kryssningsbranschen för att se till att varje aspekt av Celebrity Edge skulle frångå det traditionella sättet att tänka kring kryssningar. Bland de som valdes finns den Parisbaserade designduon från Jouin Manku, som hyllats för sitt sätt att hämta inspiration från en rad olika kulturer och för att blanda toppmodern teknik med gammaldags hantverk. De är förknippade med världsberömda projekt såsom Alain Ducasse au Plaza Athénée och restaurangen Jules Verne i Eiffeltornet. Den visionära designduon samarbetade med Celebrity-teamet för att ge liv åt dessa nya koncept. Jouins anknytning till skeppsvarvet Chantiers de l’Atlantique visade sig ha betydelse.

Grand-plaza-2


– Skeppsvarvet är mycket
viktigt för mig och min familj. Min farfar arbetade på just det varvet och när han dog i ung ålder anställde de min farmor så att hon kunde fortsätta att försörja sin familj. Det här projektet var väldigt känslosamt för mig. Sanjit och jag kanaliserade det i vår design, vilket inspirerade vårt unika angreppssätt som innebar att vi ville visa upp hantverket bakom skeppsbyggande.

VÄLKOMMEN TILL THE GRAND PLAZA

The Grand Plaza är en blandning av enkelhet och modernitet men som hämtar inspiration från de glamorösa dagarna av transatlantiska resor. När samhällets grädda svärmade till kryssningsfartyg utgjorde de ofta väldigt spektakulära balsalarna fartygets nav, med tillhörande dramatiska trappor och utsmyckade ljuskronor. De var platsen för social samvaro där man träffades, åt, drack och dansade. The Grand Plaza omfamnar dessa fantastiska historiska utrymmen och omtolkar dem för att passa 2000-talet.

Grand-plaza-3

The Grand Plaza spänner över tre däck i skeppets mitt och fungerar som Celebrity Edges epicentrum. Det utstrålar en energi som lockar gästerna under dagens alla timmar då utformningen och atmosfären är i ständig förändring. På morgonen kan gäster avnjuta en cappuccino och en croissant på något av de många kaféerna. Gästerna kan sedan återvända till The Grand Plaza på eftermiddagen för lite fika eller för att avnjuta en cocktail före middagen och roas av  oväntade pop-up-framträdanden. När kvällen kommer förvandlas energin totalt – utrymmet väcks till liv av livemusik och blir skeppets sociala epicentrum.

Läs mer om Celebrity Edge och de föränderliga utrymmen som berörts av Jouin Manku här.


STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.