Vårdagjämning med ett ljummet Capri

23 mars 2018 - 21:01


Äntligen fredag. Äntligen vårkänslor (jomen typ). Och äntligen orkar jag göra mitt andra inlägg. En lugn fredag hemma i soffan framför Let’s Dance.

Veckan har varit innehållsrik som vanligt och det jag tänkte ge mest utrymme ikväll är gårdagens morgontimmar. Jag var på en supertrevlig pressfrukost på Svenskt Tenn, där deras nya designsamarbete tillsammans med modeskaparen Lars Nilsson presenterades. Eller Lars själv höll i presentationen med ett personligt bildspel över vad han fått sin inspiration ifrån. Stor like på den!

Men det första jag ser när jag kommer upp för trappen är min före detta studiekamrat Elin Lervik som jag pluggade Media Management tillsammans med. Kvällen innan hade hennes man taggat henne i ett inlägg på Facebook – gällande att han var stolt över hennes nya karriärkliv – men han nämnde aldrig vad den nya tjänsten innebar. Det visade sig att hon precis har börjat jobba på Svenskt Tenn som presschef. Otroligt kul. Rätt person på rätt plats och förstår att hon är stolt över att få förvalta Estrid Ericson fantastiska arv!

Tygkollektionen som är döpt till Capri har som namnet avslöjar inspirerats av just Capri. Naturen, omgivningarna och blommorna är vad som har gett Lars Nilsson idéer till sina tyger – vilka blev ett välmatchat komplement i Svenskt Tenns utbud. Och nu när våren anas lite mer för varje dag så var det extra härligt att få starta dagen med utställningen som nu har haft premiär för allmänheten. Den är varm, färgrik och så väldigt…behaglig.

IMG_7661

Jag älskar allt i den här bilden!

 

Capri


Bricka med mönstret Anacapri. Ränder, streck och ”akvarelliga” toner.

 

Tyger-Capri-collection

Ett urval av kollektionen, med Svenskt Tenns karaktäristiska mönster i periferin.

 

IMG_7657


Alltså, denna mattan! Hur fantastisk? Döpt till Parsley and Thyme, efter kryddorna som växer på italienska Capri. Den innehåller dessutom ull, linvarp och invävt fårskinn, vilket ger en så härlig karaktär och ett unikt uttryck. Fastnade extra mycket just för den.
Och underbart med en svensk, naturlig touch – vilket Lars också påpekar. Det är inte ofta vi ser denna inredningsdetalj nere i södra Europa direkt.

 

IMG_7667


Blommor. Blommor. Blommor! Jag har nog aldrig tyckt om blommor så mycket som just nu. Och på Strandvägen 5, ja där finns de i vaser, på väggar, på tyger. Överallt. Bara gå dit!

 

IMG_7660

Älskar inspirationen som jag får av Capri-inspirationen just här. Varför är saker tillrättalagda på varandra i olika lager så tillfredsställande?

 

IMG_1321

En skön fredagskväll, med ett gott organiskt vin (som jag även valde mycket på grund av av den vackra designen, eftersom flaskan är inlindad i blommigt papper). Vinet dricker jag sedan i det söta lilla glaset som jag hittade tre stycken av hos Återvinnarna häromdagen – med inspiration från min vän Hanna som hade köpt samma modell förra veckan, i vilket hon bjöd mig på rödvin i. Varför byta koncept denna vecka?

Nu ska jag fortsätta njuta i tevesoffan. För är det något jag älskar lika mycket som design och blommor – då är det dans!


av Malin Svantesdotter

#fredag #SvensktTenn #Design #Textil #LarsNilsson #Capri #Letsdance #blommor #redwine

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.