TRENDSTEFAN – SOFTWALK

- mattdesign med swag

16 mars 2018 - 22:44


När Stefan Nilsson, Trendstefan, har en utställning på stan så skyndar man sig dit! Han har alltid så härlig karisma och spännande idéer på gång! Designgalleriet som han tidigare drev på Kammakargatan har nu omvandlats till att bli mer mobilt och kommer dyka upp på olika platser i stan framöver. Först ut är mitt på Sergels Torg och med hans egna utställning ”Soft Walk” där han har designat mattor tillsammans med Mumsdesigns.

Stefans design osar 70-tal och man blir glad av dem! Detta är verkligen inrednings detaljer som ger personlighet åt ett hem.

Stefan-Nilsson_Mattor_12

foto Stefan Nilsson

Så här beskriver Stefan sin tanke bakom designen.”Vi hamnade i 70-talets frigörelse. Jag hittade ord som ska påminna om natten, det förbjudna men ändå tillåtna och det inkluderande. Ordet GURL får kanske starkast visa det. Det är namnet som transvestiter kallade varandra eftersom de är flickor men ”felstavade”. Alla kan vara flickor. Alla får. Alla kan vara en Gurl. SWAG är uttrycket för att svassa, lite fjolligt men stolt gå genom ett rum. Men det är också från tiden innan regnbågsflaggorna. SWAG skrev man på barer och nattklubbar som en akronym för Secretly We Are Gay. BRUH, är mjukare än ”broschan” och är mer som ett bekräftande uttryck. ”Så Stefan gillar färg. Näha.” Detta ”Nähä” är närmaste översättningen för det ursprungliga Bruh.”

softwalk stefan nilsson gurl

Stefan Nilsson framför mattan GURL

softwalk mattor trendstefan

IMG_9418

Jag var tidigt på plats och fick en personlig genomgång av utställningen!

bild lånad från Stefan blogg.

softwalk outi och stefan

Outi och Mums visar även tre andra matt-verk. Tigermattan av Paavo Halonen. Han är vanligtvis designer för Marimekko. Koalabjörnen och ansiktet med blå kinder är av Jenni Tuominen och sista mattan med spräckligt mönster är av modeskaparen Pasi Kärkkainen.  Inspirerad av Stefans ord design tog hon även fram väskor och kuddar med bokstäver som man kan kombinera som man vill.

softwalk trendstefan designgalleriet

softwalk by stefannilsson

Utställning pågår fram till 18 mars på Sergels torg i centrala Stockholm.

Trevlig helg! / Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.