TIPS INFÖR PÅSK

- snart är våren här

24 mars 2018 - 18:00


Vi närmar oss PÅSK och VÅR! Dagarna är ljusare och solen värmer mer där den är framme. Glada färger har sedan en tid tillbaka börjat pryda butiker och torg runtom våra snöslaskiga gråa gator. ÄNTLIGEN! Jag packar min familj och åker till Gisekvarn, Trosa där vi ska umgås tillsammans över påsk. Vi ska låna min farbrors hus som ligger precis invid en vacker sjö. Det är verkligen ett litet paradis!

Vissa av oss vill ha färgglada, pastelliga dekorationer till påsk. Man tar fram det som är traditionellt och personligt. Andra vill ha modernt eller rustikt med naturliga toner och naturlligt färgade fjärdrar som bryter av mot svart. Jag ser även mycket inslag av guld. Smaken är olika men alla lika vackra.

Mina Påsk Tips!

1. Fundera på i vilken färgskala du vill ha årets påskdekor och låt sedan den upprepas i ditt hem. Håll dig förslagsvis till tre eller fyra nyanser.

2. Ta in Naturen. Du kan hitta många skatter ute så som kvistar, grenar och stenar som kan bli som vackra stilleben med lite fjädrar. Använd blommor på borden, fönstren, i hallen, vid sängen.. nu ska det kännas att våren är påväg!

3. Våga blanda stilar och även material. Ett påskris eller en bordsdekorering kan verkligen få ett lyft med något lite oväntat.

4. Ha roligt! Påsken är en familjetid och en tid då vi hjälper vårkänslorna på traven. Försök engagera familjen med pyssel och dekorations ideér.

Här kommer lite bild inspiration!

inspiration påsk natur

Foton från: kkliving, Elisabeth Heier, ZWOSTE, Roomdeco

inspiration påsk pastell

Foton från: Emily HendersonNina Holst

craftriimstories

Foto: Craftroomstories

Det är även vackert att göra egna pappers fjädrar som här visat av Trendenser.

paskfjadrar_ris_trendenser_5347d63f2a6b2283e5ba8937

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Trevlig fortsatt helg!

/Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

påsk inspiration, vårtecken, Emily Henderson, Elisabeth Heier, påsk 2018, påsktips

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.