LUCERNA UF

- Lampdesign med framtidstänk

2 mars 2018 - 13:23


”Lucerna UF erbjuder moderna lampor med unik design av förbrukade glasflaskor för inredningsintresserade och miljömedvetna människor.”

Jag blir så lycklig när jag möter unga människor som när de ser ett problem, inte blundar utan försöker hitta lösningar. Stora som små, alla vägar mot en bättre framtid är lika viktiga. Jag vill här lyfta fram LUCERNA UF. Deras idé inspirerar andra till att tänka på ett nyskapande sett, den hjälper miljön och har även en snygg design.

Hej Lucerna UF! Berätta vart fick ni denna idé ifrån och vilka är ni bakom företaget? 

Vår idé om att tillverka lampor av förbrukade glasflaskor kom när vi insåg hur mycket man kan göra av dem. Vi har sedan tidigt haft en tanke om att återanvända gammalt material då vi istället för att vara en del av dagens miljöproblem vill vara med och lösa dem. Vi som startat företaget heter Emilia Svennblad, Caroline Jansson Kynell, Filip Lindberg, Cornelia Wilhelmsson och Magdalena Sahakangas.

lucerna uf ungaföretagare

Lucerna UF

Hur går det till när ni tar fram era lampor?

Vi köper in material från olika företag och av det tillverkar vi våra lampor på egen hand med återanvända vinflaskor.

Vad kostar era handgjorda Lampor och vart får man tag på en?

Vi har efter en marknadsundersökning satt ett rimligt pris på 250kr. Den viktigaste marknadsundersökningen för utvecklingen av vår produkt har ändå varit den feedback vi tagit emot från potentiella kunder och rådgivare. Vi anser att vi skiljer oss från våra konkurrenter på grund av vårt unika val av material och tillvägagångssätt med tillverkningen. Eftersom våra lampor är exklusivt handgjorda kan vi sätta ett pris oberoende av våra konkurrenter.

Våra lampor går att beställa via vår facebooksida, instagram eller via mail.

lumine detalj

lucerna uf vinflask lampa

Stort lycka till med ert företagande och lysande idé!

/Jacqueline

 


av Jacqueline Tamm Lundell

lucerna uf, återbruk, miljötänk, ungaföretagare, framtid

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.