Foto: Mathieu Deneen

Lansering av hållbara smycken från Johanna’N

– handgjort med fokus på kvalitet, slowfashion & livslång garanti

28 mars 2018 - 21:38


Idag var jag och min vän Clara (som jag inte sett sen Barcelona) och spanade in lanseringen av JohannaNs kollektion Bark. Efter möte i Liljeholmen traskade vi vidare till Färgkontoret. Clara som har varit en flitig kund länge bär ofta hennes vackra, naturinspirerade smycken – och idag fick vi alltså se den nya kollektionen som inspirerats av de jämtländska skogarna.

Att bära ett smycke som har en genomtänkt bakgrund är något som blir mer och mer viktigt för mig. Johanna lutar sig mot frågor inom hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion i hennes arbete. Hon fokuserar på en mix av kreativa idéer och en vision om hållbar konsumtion. Samtidigt som hon skapar tidlösa smycken med Norrlands-koppling så vill hon även lyfta dessa frågor för att utbilda oss andra. Vill du har mer insikt kan du läsa Johannas blogg om Slow Fashion.

Hennes företag startade egentligen av en slump. Efter att ha bott på landsbygden utanför Bangkok under ett ungdomsutbyte träffade hon personer som blev avgörande. Hon lärde känna producenterna hon arbetar med och hennes smyckesdesign växte fram på naturlig väg. Lika naturligt som motiven hon skapar som ofta har en koppling till djur och natur.

 

Bark-halsband Bark-ring Bark-orhangen

 

Johanna-och-Ingrid

Johanna med dottern Ingrid som nyfiket var med och utforskade såväl nya kollektionen som besökande gäster.

Clara-med-ring

 

Samarbetet med fotograf Mathieu Deneen

Utöver att det alltid är så roligt att få träffa personen bakom ett företag och designen på något man uppskattar är jag ett fan av kreativa samarbeten. För att presentera sina smycken ytterligare satt det vackra foton på väggarna, där fotografen Mathieu Deneen varit samarbetspartnern i det hela.

Johanna-och-Mathieu

Johanna och Mathieu berättar om samarbetet kring fotografierna.

Mötet mellan Johanna och Mathieu uppkom genom att Johanna var med i radioprogrammet Nordegren & Epstein i P1 för att prata om Slow Fashion, vilket Mathieu lyssnade på. När han hörde hennes bakgrund och fokus på hållbar design skrev han ner hennes namn på en servett. När han senare fann den kände han att – jag ska kontakta henne för att se om vi kan arbeta tillsammans! Detta mynnade ut i att han har tagit fotona där smyckena från Bark presenteras. Så vackra bilder som smickrar både modell och smycke!

 

JohannaN-header

JohannaN-halsband-och-ringar

Orhange-JohannaN

Både jag och Clara gick nöjda och glada därifrån med både inspiration och en recap om vad som hänt sedan vi sist sågs – samt varsin Bark-ring! Kolla in alla Johannas härligheter!


av Malin Svantesdotter

#JohannaN #slowfashion #smycken #bark #natur #nature #hållbart #sustainablefashion #design

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.