I like hashtags because they look like #waffles!

25 mars 2018 - 21:14


Vaknade upp i morse och kände ett oerhört sug – efter våfflor! Och jag som inte hade en aning om att det var Våffeldagen.

Ehhhh jo, det visste jag! Jag har väntat hela veckan faktiskt. Köpte mig ett våffeljärn enbart för detta syfte, vilket däremot inte var någon vidare kvalitet. Det gav extremt ojämn värme och oavsett hur lite jag fyllde det med så vällde det över. Men så här i efterhand känns det som en bedrift att jag gjorde slut på all smet, trots att varje våffla kändes som om den tog minst 10 minuter eftersom järnet hann kallna mellan varven (enligt den gröna lampan).

Jag hittade dessutom inte mitt decilitermått så fick måtta med matskedar. Men det tog ju alldeles för lång tid så körde lite på känn efter ett tag. De 4 deciliter mjölk som skulle i, ja de orkade jag absolut inte måtta med matskedsmått – så hällde i 4/5 mjölk i en petflaska i stället. Problemlösning och effektivitet är något jag gillar att kombinera. Lika mycket som våfflor, bär & grädde! Och ja, jag var även lat och köpte sprutgrädde.

Jag som inte tycker om att kladda (och som egentligen nästan maniskt behöver symmetri i min ”bakning” – vilket inte gick åstadkomma hur jag än försökte) kan känna att jag verkligen har lyckats med ett projekt idag. Ett projekt som avslutades med att jag åt alldeles för många våfflor som belöning.

Men dagen finns ju egentligen till som en kristen tradition (Marie Bebådelsedag), eller som Vårfrudagen som den hette innan olika dialekter sägs ha förvirrat till uttalet så att det slutligen blev Våffeldagen. Hm, okej? Dagen firas i alla fall eftersom Maria fick veta, den 23 mars, att hon om nio månader skulle föda Jesus – så det passar ju rätt bra att vara mat-gravid så här på kvällskvisten.

Här kommer bildbevis, så att de som tycker att detta låter helt osannolikt, ser att det har hänt! Har dessutom tvättat. Det ni.

Preparation-waffles

Berries

Kitchen

Waiting-for-waffles

Waffle-time

Heart-waffle


av Malin Svantesdotter

#våfflor #våffeldagen #waffles #mättmättmätt

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.