ETT OVÄNTAT HEM

- Panncentralen i gustavsberg omvandlas till ett glamouröst sovrum

21 maj 2018 - 08:00


VEM BOR HÄR?

Här kommer en inblick i hur det såg ut under vår senaste fotostyling.  När vi besökte denna nerlagda panncentral som ligger i Gustavsbergs hamn blev vi helt häpna över hur vacker den var i sin råhet. Takhöjden gick längre än ögat nådde och solens strålar hittade in igenom flera stora fönster hela vägen upp till taket. Vilken rymd. tänk om man fick möjlighet att förvandla denna byggnad till en bostad. Vem skulle bo här? hur skulle det se ut? Jag såg framför mig en kvinna som flyttat in, kanske lite i smyg och skapat sig ett liv här.

Jag ville skapa en känsla av kontrast mellan det råa, hårda, industriella och det mjuka, eleganta. Vi valde att fokusera på ett sovrum. En plats som skulle kännas hemma.

Till min hjälp hade jag stylistassistent Tove Hässler, fotograf Anette Tamm och modell Sara Lavén. Projektet skapades i samarbete med några utvalda leverantörer. 

styling pågår jtlinterior

PLATSEN INSPIRERADE MIG

Lokalen var tom när vi kom in. Förutom en ensam läderfotölj som sett bättre dagar. Självklart skulle den nu få vara med i miljön vi skulle skapa. I ett hörn stod även ett litet bord som tycktes passa bra in i den industriella miljön. Ett sminkbord tänkte vi, perfekt! Vi hittade även en pedistal som någon tidigare skapat i stål och betong och lämnat kvar. Därifrån växte sig rummet fram.

Jag började leta efter den perfekta sänggaveln som skulle lyfta rummet och ändå passa in. En vän tipsade om en sänggavel hon sett på blocket. Efter några sena samtal, ett tåligt biltak och en stor tjänst senare hade vi fått hem denna fantastiskt vackra men stora sänggavel i järn och mässing knoppar. Min mamma hade nyligen varit på resa i Bosnien och kommit hem med fantastiska fårfällar från välmående långhåriga får. Dessa la jag i hop till en större matta framför sängen  för att skapa en naturligare övergång mellan den eleganta bäddningen till det råa betong golvet.

styling pågår jtlinterior panncentralen

styling pågår jtlinterior hänger lampa

För att även få upp den romatiska känslan mot taket valde jag en snäckskalslampa dekorerad med naturvita Capiz snäckor.

jacqueline tamm lundell fotostyling thermanpillow

Handbroderad kudde från T.herman Interior

jtlinterior photostyling details pågår

jacqueline tamm lundell på plantagen styling shoppar

Vi gjorde ett besök till Plantagen som ligger i närheten och inhandlade de sista växterna. svårt att välja.. så mycket fantastiska växter, men vi vart riktigt nöjda med våra val tillslut.

jtlinterior styling pågår stylist assistent tove hässler

Bord från ILVA, spegel Privat. 

På min mammas tomt blommar körsbärträden. Hon fick ett litet special uppdrag på morgonen att ta med några grenar. Som Ernst skulle säga ”I det enkla bor det vackra”.

mamma popup

Vi använde två kameror till fotograferingen. Min mamma är en väldigt duktig fotograf och det var skönt att ha henne som stöd under fotograferingen. Hon tog väldigt många fina bilder bla. på oss in action.

styling pågår fixar skor

Sängbord blocketfynd ommålade i offwhite med knoppar från Åhlens. Säng bords lampor från Åhlens, liten keramik vas från HK living

För att få liv i bilderna ytterligare tog vi in modellen Sara Lavèn som fick gestalta den kvinna som bosatt sig här. Det gav bilderna en helt annan känsla och hon gjorde ett fantastiskt jobb.

styling foto pågår jacqueline tamm lundell

Det var fantastiskt roligt att skapa denna plats. I det tidigare inlägget ser ni hur resultatet blev! Ni hittar inlägget här.  Jag letar ständigt efter nya platser att få omvandla och fotografera, jag älskar det.

Nästa projekt som jag jobbar med just nu är en uteplats på Gärdet som ska få sig en ordentlig uppdatering, mer om det väldigt snart!

Önskar er en härlig start på veckan! /Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

panncentralen, fotostyling, stylist, fotografering, inredare, jacqueline tamm lundell, jtlinterior, t.herman, ernstform, ilva, åhlens, plantagen, industriell miljö, industri möter glamour, sovrum

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.