FORMEX HÖST 2018

- del 1

28 augusti 2018 - 10:37


– Så var det äntligen dags för FORMEX igen! Vår stora Skandinaviska design mässa. En tydlig spänning och förväntan låg i luften bland alla utställare och besökare. Jag anlände på måndag fm och sveptes snabbt in i mässans värld av överflöd.

Dag 1 spenderade jag med att varva leverantörs möten, fotografering med att livesända på instagram kontot @industriell_interior. Sändningarna sågs av följare från hela världen och var väldigt uppskattat av både följare och leverantörer som fick en möjlighet att visa sina produkter.

Nu går vi mot en ny säsong och det var som väntat tydligt på årets Formex. Vi ställer undan färgglada pasteller och välkomnar den svala hösten efter denna långa och varma sommar. Svart dominerar i detaljer och möbler som möter varma toner som rost och senaps gult, även grönt. Vi använder oss av mer trä, keramik och metaller. Det är en behaglig stil som sveper över de flesta leverantörer just nu. En stil som ger oss ett lugn och harmoni. Mot denna väldigt neutrala trend bryter vi av med oväntade detaljer som skulpturer och personliga föremål. Detta är en trend som vi kommer se mer av 2019 då det väntas explodera med charmiga ”fulsnygga” detaljer (även kallat kitch.) Just nu är vi inne i en period då vi är trötta på överkonsumtion, och vi satsar på produkter med längre livslängd och miljömedvetna materialval. Är denna nya trend som kommer en motreaktion mot detta? mer om det längre fram. Happy Formex!

formex 2018 unexpected gatherings

formex 2018 hörst Abigal unexpected gatherings jacqueline tamm lundell

Gästutställning av Abigail Ahern

formex paradisverkstaden besökare

formex paradisverkstaden keramik

formex paradisverkstaden beredningskärl tävling 2

Paradisverkstaden c/o Lantliv, ny serie bruksgods i keramik. 

formex stark

formex kristina stark

Kristina Stark

formex saga form porslin

Saga Form

formex madanstoltz

Madam Stoltz

formex karlsbergsgård svenska lamskinn

Trevligt samtal om Svenska lammskinn från Karlsbergs Gård

formex kähler grönt vitt guld

Grönt, vitt och guld hos Danska Kähler.

formex kähler

Skulptur av Turi Heisselberg för Kähler

formex pb home

formex pb home guld lampa

Pb home dominerar i denna trend. Mörka toner möter vitt, svart, trä och guld. Utvalda detaljer av skulpturer och runda former.  

formex pb home helheltsbild

formex pb home bambustol

formex pbhome krukor

formex pbhome budda

formex pbhome svart vit

Pb home.

Fortsättning följer…

/Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

formex, unexpected gatherings, jtlinterior, jacqueline tamm lundell, pbhome, kristina stark, klong, skandinavisk design, formexmässan, happyformex, inredning, höst2018trends

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.