FORMEX 2019

- trendspaning

25 januari 2019 - 12:51


Formex pressfrukost. Då var det dags att inleda året med en inblick bland alla nyheter och trender för inrednings Sverige 2019 på Formex mässan. Först bjöds det på pressfrukost vid stora scenen och en utförlig presentation och prisutdelning. Vi fick äran att träffa den färgsprakande ikonen Zandra Rhodes som var på plats på mässan med en egen utställning. Vi introducerades även till Formex mässans egna tre största trender More is more, Kindful Soul och New Materialism. Dessa presenteras närmare nedan.

formex 2019 pressfrukost zandra rhodes

moreismore 2019

moreismore 2019 detalj

More is More – siktar in sig på framtiden och blandar olika texturer med starka färger. Det handlar om att hitta egna personliga färgkombinationer att uttrycka sig med. Man kan även välja att använda en stark färg som detalj. En av de tydligast trendfärgerna att använda som accentfärg är en av mina favoriter, Gult. Denna trend utforskar även nya material och metalliska färger. Det är en glad och lite galen trend helt enkelt.

kindfullsoul 2019

kindullsoul 2019 formex

kindfullsoul 2019 detalj

Kindful soul – Denna trend är inspirerad av välmående och att finna harmoni. Vi ser till naturen i material och färgval. God sömn och fantastisk mat är nycklar till lycka. Vi är mer medvetna om vad vi äter och vad vi köper. Återbruk och kvalité med lång livslängd är på allas läppar detta år.

formex 2019 trends

New materialism – Afrikanska mönster och jordiga toner som möter elektriska färger som grönt, rosa och kornblått. Nya material skapade av återanvända produkter har en stark utveckling just nu. Mixade tyger skapar nya starka uttryck och ger utrymme till kreativitet. Konst som Basquiat och Jackson Pollock passar verkligen in i denna trend. Svarta ligger ofta som bas mot orange och gult.

Då var man igång och jag la mitt fokus på att besöka pressvisningar och nylanseringar. Men jag hann även med ett härligt Silent Yoga pass med Emilia Löf Karlsson som erbjöd en paus i vimlet. Det var en fantastisk inspirerande dag med som alltid många intryck.

formex 2019 jacqueline tamm lundell

formex 2019 ceannis

Pressmingel hos Ceannis.

formex 2019 fondaco

Rofullt och vackert hos Fondaco.

formex 2019 housedoctor pillow

formex 2019 housedoctor

formex 2019 housedoctor detaljer

formex 2019 housedoctor kruka

Housedoctor levererar som vanligt. 

Den färgsprakande madam Zandra Rhodes hedrade mässan med sin närvaro när hon återskapade en del av sitt magiska penthouse i London vid mässans entré. Vi fick en egen pressträff med henne där hon berättade om sitt liv som textildesigner och designikon. Färg ger oss verkligen mer lycka och även kanske ett längre liv? va tror ni?

formex 2019 zandra rhodes bookshelf

formex 2019 zandra rhodes

formex 2019 zandra rhodes presstalk

formex 2019 zandra rhodes book

Den anonyma gatukonstnären Oliw87 samarbetar med ABSOLUTEART och var här och livemålade både en sprillans ny Jaguar och nya CHANEL OR DIE tavlor.

formex 2019 oliw87 absolute art

Just nu har jag en hel del olika projekt på gång, allt från inredningsprojekt av Villa åt en familj i Älta, stylings konsultationer inför försäljning både på plats och via livechatten. Jag är även mitt i en uppbyggnad av en ny hemsida åt ett bryggeri. Allt är spännande och jag älskar variationen som är just nu. Snart är det även dags för Furniture fair som jag kommer besöka med mina kunder i fokus.

Trevlig helg på er!

/Jacqueline

besök gärna min hemsida jtlinterior.com


av Jacqueline Tamm Lundell

formex2019, trender 2019, inredningstrender, more is more, kindful soul, new materialism, pressfrukost, pressvisning, housedoctor, zandra rhodes, vår 2019, jacqueline tamm lundell, bucketlist, stockholm, sweden

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.