FORMEX 2018 – EN MAXAD DAG

- del 3

30 augusti 2018 - 14:40


– Tillbaka till Formex på Torsdagen för att starta en intensiv dag med möten, pressvisning och event! Jag maxar helt klart. Det finns så otroligt mycket fantastiska design företag som producerar detaljer, lösningar och bekvämligheter för våra hem. Jag får inte nog av intryck.

Att möta företag och designers så här samlat är väldigt givande för mig som inredare. Jag bygger nätverk och relationer för framtida samarbeten hela tiden. Det gäller att vara öppen för alla möten med människor, både för att sprida sitt eget brand men även för att hitta vägar att lyfta fram företag och människor som jag inspireras av. Man ger och får. I detta inlägg kommer ni att få möta två just sådana kvinnor som jag imponerats av. Mer om det längre ner…

Danska Kay Bojesen fortsätter att charma oss med sina trä leksaker. Denna härligt glada flodhäst fick mig att le och gav mig ett ordentligt ”vill ha begär”. Fantastiska julklappar helt klart! Ni hittar dem här där de just nu även har rabatt på delar på sortimentet, (hint hint..)  

kay boyesen flodhäst happy hippo

Kay bojesen nyheter jul

kay bojesen apa julgran

george jensen jul 2018

Georg Jensen jul nyheter 2018

formex favoriter karlsson quality time

Snygga stilrena klockor från Karlsson quality time 

OYOY formex

OYOY FORMEX

OYOY sticker ut på mässan och ger oss sommarkänslor och glädje med sina härliga kulörer och figurer.

Det danska smyckesföretaget Dyrberg/Kern har tillsammans med Fyrklövern tagit fram en ny servis serie, Diamond. Elegant och snyggt till fest, bröllop eller varför inte nyårsafton! Du hittar den här.

dimaond fyrklövern

diamond dukning fyrklövern

Besöker Miljögården som har allt man kan vänta sig denna höst. Färgval, detaljer, guld, jordiga toner.. Tack för kaffet!

miljögården formex bardisk

miljögården formex coffee

miljögården guld och turkos

miljögården kuddar höst

miljögården jul älg julgran pynt

– Utanför de stora hallarna kan man alltid hitta mindre projekt som man inte får missa. Här presenteras bla. TALES OF STOCKHOLM . En snygg chokladkaka med kartor över vår huvudstad Stockholm. Perfekt turist present! Chokladen är gjord av Malmö Chocokladfabrik.

tales of stockholm choklad formex

acne jr formex

Acne JR 

– Vidare möter jag kvinnorna bakom nykomlingen OTTO HENRIK. Ett nystartat företag grundat av två vänner som bestämde sig för att uppfylla en gemensam dröm.

De har gjort det som många av oss bara drömmer om, tagit fram ett eget mönster och produktserie. Designen är inspirerad av Art deco, djupa färger, mönster, mustighet och blanka material och metaller. Produkterna känns både historiska och moderna. Produkterna är medvetet snälla både mot oss och miljön. Följ dessa inspirerande kvinnor på deras resa genom deras insagram @otto_henrik

formex otto henrik 2

formex otto henrik 3liten

formex otto henrik Ia och Malin2

Malin & Ia grundare av Otto henrik

formex otto henrik

Jag lämnar mässan bakom mig och besöker Bonnier Brands på Sveavägen som har pressvisning. Caparol by Skönahem håller en rolig tävling på plats där vi fick chansen att vinna färg från deras nya färg kollektion. Genom att vifta med våra favorit färgprover fick vi göra en liten instagramfilm för att hjälpa spida deras nyhet. (min kan ni se här) Detta är ett samarbete där Skönahem har valt och tagit fram fantastiska matta färger tillsammans med Caparol.

DSCF6499

DSCF6497

DSCF6507

MORBERG presenterade även sina nyheter till köket.

DSCF6508

Elsa Beskows nyheter med en utökning av sagofulla produkter.

DSCF6509

Det fantastiska famileföretaget Paradisverkstaden har tillsammans med tidningen Lantliv tagit fram en ny serie av bruksgods i keramik. Jag mötte dem på mässan och det var trevligt att här få en egen pratstund med dem.

DSCF6512

DSCF6510

Under hösten kommer Wera och Styleby lansera en helt ny capsul-kollektion tillsammans här får ni en sneak-peek!

DSCF6514

Dagen avslutades med ett trevligt design mingel hos Gulled .

DSCF6517

DSCF6518

Det har varit en fantastisk vecka! tack för all inspiration och trevliga möten!

Nu ser jag fram emot en fantastisk höst efter denna varma sommar som har varit. Jag har helt embraced hösten nu och känner mig redo!

/Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

formex, kay bojesen, dansk design, happy hippo, inredning, george jensen, ottohenrik, design mingel, sköna hem by caparol, mattfärg, nyheter, pressvisning, bonnier brands, elsa beskow,

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.