FORMEX 2018 – PRESSVISNINGAR OCH DESIGN MINGEL

- del 2

29 augusti 2018 - 22:23


– Tillbaka till mässan och startar med ett obligatoriskt besök hos ERNST. Som tyvärr var på vift just då. Ernst har alltid sån härlig energi och det är lite gulligt hur hans monter alltid svärmar av nyfikna kvinnor, inklusive mig då.

På Formex i början på året hade jag turen att få en liten pratstund med honom och han gav mig fina råd och en push som jag har haft med mig sedan dess. ”Va dig själv!” sa han med ett allvar i blicken. Att vara just det är något som är väldigt viktigt för mig i min strävan att lyckas med mina yrkes drömmar som Inrednings designer. Om man inte är sig själv från hjärtat kommer det tillslut bita en i baken, så känner jag. Ärlighet och tillit är något som mitt yrke som inredare bygger på. Att få ett förtroende av min inredningskund är viktigt, de ska känna sig trygga med att jag ser just dem och deras behov.

DSCF6485

formex ernst 2018 muggar

”I det enkla bor det vackra” – Ernst kirchsteiger

DSCF6480

formex ernst 2018 kuddar

Ernst form

Sedan vandrade jag vidare och mötte Tv profilen, Inredaren och designern Jimmy Schönning, Jimsch som jag nu även stolt kan kalla min kontorskollega. Vi gjorde en liveintervju som sågs via instagram kontot @industriell_interior. En av mina favoriter av hans kollektion är helt klart rottingfåtöljen Embrace. Hans produkter hittar du bla. på hans egna webshop och hos interstil.

jimsch nyheter formex

jimmy schöning jimsch formex kök

Jag skyndar mig vidare från mässan och i garaget möter jag ingen mindre än självaste Ernst. ”Hej Ernst!” hejar jag glatt. ”Du som träffar så mkt tjejer kommer nog inte ihåg mig nu..” säger jag och skrattar, Joo då! Puh vilken tur han minns och frågar hur det har gått och när jag berättar att jag lyssnat på hans råd och det går framåt med stormsteg blir han så glad att hoppar till av glädje som bara Ernst kan! ”Va bra!! Fortsätt så! vi säger hej då och jag hoppar in i bilen och kör mot stan. Jag åker till Stockholms Auktionsverk där IKEA lanserade sitt design samarbete med Per B Sundberg. Det är här vi tydligt ser den nya trenden av humoristiska och personliga detaljer till våra hem. Serien som heter FÖREMÅL har premiär på IKEA varuhusen den 7 september. Läs mer på IKEA.se/FÖREMÅL.

Just nu pågår onlineauktionen med Per B Sundbergs handsignerade FÖREMÅL på Stockholms Auktionsverk

IKEA_FÖREMÅL_vas_PH152285

DSCF6396

DSCF6386

DSCF6387

DSCF6384

 

Det är så mkt som händer på stan under denna vecka och ibland hinner man inte allt. Jag hade som tur var parkerat precis utanför och efter att ha kidnappat Jimmy från eventet skyndade vi oss vidare till Clarion Hotel Sign där Stefan Nilsson, Trendstefan presenterade sina favoriter från mässan.

trendstefans favoriter 2018

Foto Stefan Nilsson

stefans favoriter mingel 2018 jimmy schöning

Jimmy Schönning 

stefans favoriter hund kudde

Kudde från Chhatwal Jonsson 

fortsättning följer…

/Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

Formex 2018, Per B Sundberg, ikea, Jimmy Schönning, Jimsch, stefan nilsson, ernst, trendstefan, jacqueline tamm lundell, jtlinterior, trender 2018, inredning

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.