En påsk med tid för kärringar – och pynt!

27 mars 2018 - 22:33


Ris och ros. Ägg i alla dess former. Fjädrar i mängder som skulle ge vem som helst allergier. Påsken nalkas och för en gångs skull ska jag ta det lugnt, pynta och bara njuta av stunden. När resten av kollegorna är lyckliga inför röda dagar har jag som stackars konsult inga fördelar. Men, å andra sidan tycker jag om att fördriva min tid med datorn i knäet ibland och jobba när lusten faller på. Så det blir en del frilans i veckan, med en mix av helgkänsla!

Med tanke på att de flesta passar på att åka iväg blir man lite stressad inombords eftersom detta nästan förväntas av alla. Även om jag inte direkt är en person som gör ”som alla andra” fick jag ändå ett litet ryck häromdagen, surfade in på Norwegian och satt med fingret på boka-knappen. Jag tänkte att jag skulle åka tillbaka och hälsa på i staden som var mitt hem under några månader i höstas – Barcelona. Men tur i oturen så hade min vän Lisa fullt hus med släkt och vänner på besök, vilket gjorde att jag insåg att det är lika bra att vänta. Biljetten blir billigare, vädret förmodligen soligare och vi får mer egentid. Och jag får plats hemma hos henne!

Därför bestämde jag mig för att fira påsken i Stockholm. Vanligtvis när jag letar efter något (nästan uteslutande kan det kännas som) så dyker det upp så otajmat. Jag hittar julsakerna när jag letar efter bikinis, påskpyntet när Halloweendräkten ska fram och ja, ni förstår. Men denna gång när jag kom hem från Spanien och gick upp i förrådet så hittar jag – påskpyntet!

 

Paskkarringar

Tre små påskkärringar.

Pynt som min kära mor har köpt till mig, men som jag aldrig lyckats använda. Antingen har det känts ovärt när man inte är hemma. Men oftast har jag som sagt inte hittat det. Mamma Solveig älskar design och brukar ofta köpa smakfull inredning under både jul, påsk och andra högtider. Lite förvånande när jag öppnade min lilla låda och hittade pynt emd färg, bestående av tre små underbara påskkärringar. Med lite extra betoning på KÄRRINGAR. Hur söta?

 

Tva-karringar

Karringar

Pynt1

Koksbordet

Pynt-fonster

Men…varför heter det easter bunny på engelska? Edit: Inser nu också att det var lite knasigt att fota den intill en räv… 😛

I lådan låg också en fjäderprydd påsktupp. Vit, lurvig och rätt så elegant! Den passar i alla fall in väldigt bra här i mitt lilla hem. Den är inte riktigt hemmastadd än, men tänkte hitta en trygg plats när det väl gäller. Ja, det var allt jag hade i lådan jag nu fann. Men när jag nu hade bestämt mig för att ta tag i pyntandet så råkade jag till och med inhandla en påskhare med en liten blomma på ryggen.

Tulpan-och-druvorTulpaner

Men det pynt som jag förmodligen kommer överkonsumera är tulpaner! Återkommer med en helhetsbild så snart pynt-andan faller på.


av Malin Svantesdotter

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.