DUKA UPP FÖR HÖSTEN

- Inspireras av hösten och ta fram din kreativa sida ikväll!

14 september 2018 - 11:41


Hösten är här för att stanna. För att välkomna denna mysiga årstid passar det väll bra att duka upp till höstfest. Eller varför inte bara unna sig lite extra middagsmys en vanlig fredagskväll med familjen.

– Jag har här dukat upp för två för att inspirera er till just detta. Jag inspirerades av ett tapetprov från Rebelwalls som heter Vinum Raspeys. Det är så fantastiskt vad mycket man kan göra med tapeter förutom att ha dem på väggarna. Här har jag valt att lägga den som bas i min dukning.

dukning höst 7

dukning höst 6

Ek underläggen som jag använder dagligen här hemma för de är så praktiska, är nyheter från Morberg kök. Den blåa fågeln är från Nordahl.

Dessa slitna träbestik hade gjort sitt här hemma och var påväg ut men till denna murriga höst dukning blev de perfekta. Jag gav dem en liten uppdatering i guld. Vi återkommer längre ner om hur jag gjorde dem. På bordet tog jag in några grenar murgröna från balkongen som precis hade fått de perfekta höst tonerna. Jag ställde även fram några tomatgrenar som doftar juvligt av tomat och höst.

Som servetter att ha i knät använde jag tygspillbitar. Jag använde tygprover som utgått men man kan hitta fina tygspillbitar på textilbutiker eller loppisar.

dukning höst 3

Vad är festligare än tomtebloss! Varför inte börja kvällen med lite extra sparkle.

dukning höst tomtebloss 3

För att göra denna ljusdekoration behöver du:

– Ta fram en låg kruka eller fat. Jag valde en svart då det är både snyggt och väldigt trendigt just nu. Hitta en mindre vas, dricksglas eller glasburk som passar att sätta i mitten med plats kvar runt. Viktigt att se till att glaset är högt över mosskanten.  Dela upp mossan i mindre bitar och dekorera runtom vasen tills man är nöjd. Placera ett passande ljus i.

bordsdekoration ljus höst steg 1

bordsdekoration ljus höst steg 2

bordsdekoration ljus höst steg 4

Bestiken var somsagt väldigt slitna och fick nu en ny chans i detta tema. Man kan hitta liknande bestik på loppisar och ge dem nya liv. Jag har använt en Gold metallic färg sprej. Den jag använder hittar du här.  Jag kan inte garantera att de håller många diskningar men de är perfekt för sådanahär enstaka tillfällen.

bestik diy höst steg 2

bestik diy höst steg 3

Jag hoppas ni fått lite ny inspiration och idéer på vad man kan göra för att ”murra” till höst middagen lite extra.

Fler tips på hur du plannerar inför en festmiddag med hösttema hittar du just nu hos mygate magazine där jag tagit fram en lista som jag hoppas ska kunna hjälpa dig lyckas.

Trevlig helg på er!

/ Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

höstdukning, dukninstips, fotostyling, hösttrender, jtlinterior, styling, DIY, fixa dukningen, duka upp för höst

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.