Foto: Jimsch

DINNER BY JIMSCH

-Jimmy schönning bjuder in

18 september 2018 - 08:33


– Äntligen var det dags för Dinner by Jimsch på kontoret med Jimmy Schönning. Jag har verkligen sett fram emot detta event då Jimmy bjuder in noggrant utvalda gäster hit för att introducera sina samarbeten med fyra fantastiska leverantörer. Rebel WallsSystrarna AxelssonRomo och Cosentino Scandinavia. Vi bjuds alla in till Jimmys inrednings värld, en plats där man trivs. Att få arbeta från denna plats ger mig så mycket inspiration och glädje. Jimmy sänder ut så mycket värme och den är lika påtaglig i hans studio som i hans produkter som han designar med kärlek.

Vid ankomst möts alla direkt av den fantastiska tapeten i taket som Rebel Walls har satt upp. Det är som att man inte kan tänka sig hur man kunnat ha ett tak utan ett sådant uttryck innan. Det passar verkligen in här. Taket är den del av våra hem som vi ofta missar att lägga en kreativ tanke på. Många är rädda att det ska få en känsla av ett lägre tak om man gör något annat än att måla det vitt. Men Jimmy visar här tydligt hur man genom att dra ögat uppåt mot taket istället får effekten av en helt annan rymd. Rebel Walls fototapeter finns att hitta på fler platser under kvällen.

dinner by jimsch dbjimsch

DSC_2158

Tapet från Rebel Walls, Textilier Romo, överigt från Jimsch.

DSC_2120

DSC_2034

I köket har Cosentino Scandinavia  lagt sitt sten material Silestone för att demonstrera hur fantastiskt snyggt detta relativt nya stenmaterial ser ut och känns. Silestone består av mer än 90 % naturlig kvarts, vilket ger materialet en enastående hårdhet och motståndskraft. Det är det första och enda materialet för köksbänkar i kvarts med hygieniskt skydd. Detta skydd ger unika hygienska egenskaper som materialet är ensamt på marknaden om. Materialet är perfekt för flertalet användningsområden i kök och badrum, i laboratorier, på sjukhus, hotell, restauranger och andra yrkesmässiga användningsområden där man vill ha minimalt med skarvar. De har även gjort bordskivan i studion som ni ser nedan.

consentino bordet

Jimmy välkomnar oss och företagen turas om att presentera sig och sina produkter. Det hela är väldigt spännande och fler samtal runt produkterna växer fram.

DSC_2044

DSC_2062

Rebel Walls presenterar sina tapetnyheter. 

DSC_2136

 Romo presenterar sitt företag och sina textilnyheter. 

DSC_2014

Jimsch

jimsch embrace kemistry

Textildesign av Systrarna Axelsson & tyger av Romo

DSC_2156

Systrarna Axelsson är ett textilföretag som producerar fantastisk textildesign. De har den rätta kunskapen och känslan för att ta fram exklusiva gardiner, sängkappor, sänggavlar mm. Att specialsy gardiner är ett hantverk som dessa systrar bemästrar. De arbetar även som inredare och ser till att kunden får de perfekta lösningarna för sitt hem.

DSC_2007

Här har Systrarna Axelsson skapat fram en fantastisk textilvägg, gardiner, sänggavel samt kappa i sovrummet med tyger från Romo. Övriga produkter kommer från Jimsch.

DSC_2009

På väggen i sovrummet invid kakelugnen har Jimmy nyligen designat en fantastisk vedinstallation med inbyggd belysning.

DSC_2121

Det bjöds på smarrig buffé och god dryck.

DSC_2022

jimsch lampa bubbelglödlampa

Jimsch lampa har fått en ny vän, ”bubbelglödlampan”. 

DSC_2027

DSC_2115

DSC_2226

Jimmy Schönning & Marcello Jordan

dinner by jimsch dbjimsch tack för ikväll

Stort tack till Jimmy och övriga leverantörer för en fantastisk kväll med många skratt och intressanta pressentationer.

/Jacqueline


av Jacqueline Tamm Lundell

jimsch, jimmyschönning, rebel walls, cosentino scandinavia, silestone, systrarna axelsson, dbyjimsch, erwikcommunication, SystrarnaAxelsson, rebelwalls, romosweden, cosentinofestival, ahlgrensmarmor

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.