En liten filur av Bahkadisch växer fram

12 april 2018 - 21:12


Ujujuj! Vilken dag. På ett bra sätt alltså. Kickstartade med en telefonintervju hemma, och därefter hade jag ett gäng stopp under dagens fyllda schema. Men det bästa hände alltså på allra första anhalten. Jag får därför skriva mer om övriga torsdagens händelser (som också var bra) under morgondagen.

Men som sagt. Dagens höjdpunkt är att när jag kommer till pressdagen hos Pretto PR, då sitter bästa illustratören Karin Ohlsson där – aka Bahkadisch! Utöver att jag har ett par av hennes fina grejer – exempelvis brickan ni säkert känner till med mustaschprydda gubben som säger ”In Sweden we call it a fika” – så var det ju extra kul att man fick med sig ett eget litet porträtt. Jag störtar såklart fram och stör mitt i hennes illustrerande för att utbrista ”Jag älskar dig! Eller ja, det du gör…detta”! Hon är som tur var väldigt fokuserad så jag tror inte mitt lilla utspel gjorde någon fara. Står där sedan otåligt, men också intresserat, och kikar när hon fixar två andra porträtt.

När det är min tur är hon glad över att jag har mina fina hårbonad på mig. Jag älskar håraccessoarer. Har man vant sig blir det tomt utan och nu fick även mitt porträtt föreviga min röda hårschal. En kvinna påpekar sedan att näsorna hon ritar är likadana, vilket Karin också berättar är signumet. Även ögonbrynen brukar ha samma form. Men utöver detta är det ju rätt sjukt hur man faktiskt kan se ut som sig själv. Så häftigt när folk hittar så små, små detaljer i ens utseende som med små medel kan bli unika. Jag är impad!

Bahkadisch

Bahkadisch-2

Karin själv hade gjort ett litet självporträtt, av sig själv, där hon just påpekade att hon gjorde besökarnas porträtt. Allt var som en illustrerad liten minivärld på bordet. Och jag älskar saker i miniformat. Första gången jag såg en liten Kalles Kaviar-tub på en hotellfrukost när jag var yngre – då ville jag nästan ta med alla hem (och jag äter inte ens kaviar).

Bahkadisch-4

Mini-Malin börjar ta form! (hon var så snabb också!)

Bahkadisch-5

”Modellen” glad över att äntligen få inta stolen!

Bahkadisch-6

”Tänk om hon säljer den och det blir en storsäljare, tänker jag”. (haha, nej, klart jag inte tänkte).

Bahkadisch-7

Bahkadisch-8

Bahkadisch-9

Bahkadisch-3

Kavajen får sin form! Hon har verkligen tuschpennor i alla dess färger.

Bahkadisch-10

Sicken kopia! Ser lite lurig ut.

Bahkadisch-11

Tada! Illis-Malin redo och klar att packas ner varsamt i ett fint litet kuvert som fick hänga med på dagens alla äventyr. Snart ska jag hitta en ram och pryda hemmet, med mig själv. Jag har ju legitimitet att ha ett porträtt uppsatt eftersom det är gjort av just Bahkadish = design! Nu måste du direkt in och kolla hennes övriga motiv. Nedan är en av mina favoriter. Hon har ju humor också tjejen!

Fish-moustache

 


av Malin Svantesdotter

#Bahkadisch #illustration #illisar #inswedenwecallitafika #karinohlsson #porträtt #självporträtt #details #design #prettoPR

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.