Att lära sig att göra ingenting

2 april 2018 - 21:37


Min påsk har varit helt underbar. Men jag har inte gjort som de flesta andra, vilket förmodligen har inneburit resvägar åt olika håll, att ha umgåtts med familjen, ätit massor med god påskmat (och godis) och fått lyckorus av barnskratt, husdjur och mys i allmänhet. Jag har tillbringat den största delen hemma – utan att göra någonting. Jag har sovit extremt mycket, ätit när jag känt för det, jobbat lite, lite grann och tagit promenader utan krav.

Det är första ledigheten på länge som jag inte funderat ett dugg över vad jag borde göra. Något som är väldigt befriande. Inga tider att passa och att bara ta ett litet steg i taget. Men just på grund av dessa små oplanerade steg så har allt jag väl gjort känts så rätt. Promenaden idag var extra skön eftersom jag tycker om kontraster och när årstiden står mittemellan två punkter. Det är is på vattnet där ankor och svanar badar i de smälta islagren precis intill. Det är tomma bryggplatser som är på väg att fyllas längs Årstaviken där jag även – för första gången – verkligen tog mig tiden att titta på några av de allra bästa och första vårtecknen – de vilt växande blommorna! Snödropparna som nästan göms av torra blad som ligger på marken och som visar på att det snart även ska finnas grönska på både träd och mark. Vintergäck som tagit över marken på extra soliga platser.

varblommor

Men favoriten för dagen var när jag gick igenom Blecktornsparken där jag inte brukar promenera och upptäckte att det fanns djur! Och där stod ett sånt sött litet svart får och solade sig. Här fanns inga som helst tvivel om att det såg ut att njuta! Det kändes som att jag fick med mig den tillfredsställande känslan som fåret gav mig – hela dagen. Räcker nu med att titta på fotot för att känna den ljumma solen. Se nedan. Så härligt!

Boats  flowers-on-the-ground

spring-flowers

solande-far

Här snackar vi ett lyckligt litet får som lapar sol som aldrig förr. Visst blir man glad?

Tulpaner

Blir också alltid lite lycklig av att komma hem till mina tulpaner. Inser dock att det är en rätt dyr vana. Men, ibland krävs det slantar för extra välmående. Och färska blommor är värt det!

Paskris

Påskris á la Malin med en annan sorts fjädrar.

Apropå påsk och pynt orkade jag inte riktigt ta det hela vägen. När jag väl hade köpt björkris så kände jag inte att det var värt att investera i fjädrar. Och för att följa en påsk utan måsten är det ju dumt att göra något man inte har lust med. I stället plockade jag fram lite örhängen med fjädrar i. Det fick funka. Passade dessutom att örhänget även var en fågel. Ingen påskfågel men i mitt påskris blev den ju det per automatik.

Jag är nu mer än redo för jobbet imorgon, även om jag lär ha svårt att ta mig upp. Inte för att det är morgon eller jobb på schemat, utan för att min träningsvärk av promenader (ja och en löprunda för hade väl varit katastrofalt annars) samt utegym vid Henriksdal samt lite hemmaträning på min yogamatta lär nå sin kulmen imorgon. Men jag är redo att lämna påsken bakom mig och ser fram emot att mina föräldrar eventuellt kommer på besök i veckan.


av Malin Svantesdotter

#vår #springtime "vårtecken #Sol #snödroppar #vintergäck #vårblommor #tulpaner #ledighet

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.