Bentley vinner designpris & skapar nya momentum

– med genomtänkta idéer för den ultimata lyxen


Bentley rullade igång 2018 med att erhålla en av världens mest respekterade designutmärkelser, Good Design Award. Inom kort lanserar de även nya doften Bentley Momentum Unlimited, vilken riktar sig till den exceptionella mannen som uppskattar den ultimata lyxen – frihet.

Doften är djärv och anpassad för den moderna stadsresenären som drivs av fart och utmaningar, och kommer finnas tillgänglig hos Bentley Fragrances-återförsäljare i april.

Kontraster av frukt & läder

Momentum Unlimited är utformad av Michel Almairac, en av världens mest erkända doftdesigners. I och med den nya doften har han tagit fram en fräschare tolkning av den populära Momentum-kollektionen. Den livfulla doften destillerar en spänning av att resa in i en spännande kontrast av fräscha och sensuella noter.

Momentum Unlimited tar avstamp i en fruktig explosion av uppiggande grapefrukt och syrligt grönt äpple, förstärkt med den citrusskarpa kardemumman. I hjärtnoterna uppenbarar sig sedan signaturackordet av Bentleys dofter – trä- och lädernoter inspirerade av den lyxiga interiören i Bentleys bilar. Den nya polerade doften, Bentley Momentum Unlimited, uttrycker en spännande och utmanande livsstil hos en samtida man.

Skyline med Bentleys parfym Momentum Unlimited

Förpackningen återanvänder Bentleys välkända räfflor i skinande blåtonat silver och är dekorerad med den ikoniska Bentley-logotypen ”B Wings”.

Designutmärkelse för elbilen Bentley EXP12 Speed 6e

Bentleys konceptbil EXP12 Speed 6e har i början på året fått utmärkelsen Good Design® award i kategorin transport – en av de främsta designutmärkelserna i världen. Elbilen avtäcktes första gången under Internationella bilsalongen i Genève 2017. Bentley demonstrerade då hur de definierar den eldrivna bilkörningen i lyxsegmentet, med lämplig teknik, högkvalitativa material och förfining.

Bentleys elbil miljöbild

Exteriördesignen är ett uttryck för en muskulös, atletisk yta inspirerad av samtida arkitektur, den naturliga världen och aerodynamiska former från ett flygplansskrov.

Juryn består av ledande designers, arkitekter och journalister som möttes i slutet på 2017 för att välja ut enastående och exceptionell design inom olika kategorier. Om Bentleys konceptbil säger Christian Narkiewicz-Laine, President över Chicago Athenaeum Museum:

EXP12 Speed 6e är en triumf för den lyxiga upplevelsen av betydande stil, design, estetik och originalitet. Den tar den lyxiga elbilen till en helt ny nivå.

Bentley exterior front

Bilens exteriör består av Bentleys räfflade galler, med en komplex 3D-geometri och kopparfinish som identifierar att modellen är helt eldriven. När bilen körs lyser logon med siffran 6 effektfullt upp i vitt.

Bentley interior

Ratten har handgjorda sektioner av slipat glas som används för att styra kontrollpanelen för media, navigering och bilinställningar. Passageraren har därtill en egen kontrollpanel för att använda sociala medier, e-mail eller annan underhållning.

Sidospeglarna, vilka beskrivs som kameror snarare än speglar, är ovanligt eleganta och har även de fått inspiration från skulpturformen av ett flygplansskrov.

Bilens intelligenta infotainment-system är den centrala hjärnan för att ha access till många tjänster i realtid i och med användande av uppkopplade bil-appar. Bilen representerar en naturlig evolution av Bentleys design-DNA och uttrycker framtidens designriktning.

– I en Bentley kommer den framtida elektriska bilkörningen att bli lyxig, enkel, exklusiv och emotionell, som den alltid har varit för våra kunder. Vi kommer ta elbilkörningen till nya områden av lyx, komfort och förfining – som bara vi kan, säger Stefan Sielaff, Bentleys Design Director.


av Malin Svantesdotter

#bentley #electricluxury #lyx #luxury #lyxbil #gooddesignaward #design #cardesign #momentum #parfym #parfume #momentumfragrance #momentumunlimited #urbanvoyager

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.