Alex & Sigge skapar unika plagg tillsammans med Stayhard

– en klädkollektion med barndomens nostalgi i fokus


Musik, dofter, textur, material och inte minst kläder är något som tar oss tillbaka i tiden. I en digital era när allt ständigt utvecklas mot framtiden, är dragningen till nostalgin extra stark. Några som har färdats tillbaka till barndomen – för att tillsammans med Stayhard återskapa minnen i form av en klädkollektion – är Alex & Sigge.

Tillsammans med Stayhard har Alex Schulman och Sigge Eklund tagit fram sex plagg, tre vardera, som speglar minnen från deras barndom. En ny vinkel för podcast-duon som med hjälp av Stayhards designteam tagit fram plaggen med en grundtanke som andas unik smartness, och därtill skapar en härlig och personlig nostalgitripp, med stor igenkänningsfaktor för många.

– Stayhard är sedan en tid tillbaka sponsor till podcasten och nu har vi tagit samarbetet med Alex & Sigge och produktionsbolaget Perfect Day Media, ett steg längre, berättar sälj- och marknadsansvarige Robert Axelsson.

Alex & Sigge Klädkollektion

Bege dig tillbaka på en personlig nostalgitripp – med stor igenkänningsfaktor.

Lanserades på Stayhard.se i april

Flera av plaggen var självskrivna, så som tweedkavajen som Sigge tagit fram.

– Den här tweedkavajen var vad min pappa och farfar brukade ha på sig, symbolen för vuxenvärlden på något vis. Det man insett nu är att vuxenvärlden inte finns, vi är bara barn som klär ut oss i vuxenkläder, förklarar Sigge.

Alex fortsätter att berätta hur det för honom handlar om nostalgi och minnesbilder.

– Jag har väldigt starka bilder av min barndom. Med allt från smaker och dofter och sånt där. Men också av plagg, tyger och olika texturer, säger Alex.

Alex förklarar också hur han har ett näst intill djuriskt behov av att återskapa 80-talet, vilket nu delvis förkroppsligas i hans tre exklusivt framtagna Stayhard-plagg.

– Tillsammans med oss har Alex & Sigge återupplivat sina sex utvalda plagg inspirerade från barndomen – in i minsta detalj. Det är en mycket spännande samt strikt limiterad klädkollektion som vi lanserade den sjätte april, berättar Robert Axelsson.

Alex&Sigge-film+plagg

I skrivande stund är två plagg och två avsnitt släppta.

I samband med kollektionssläppet släppes även en serie filmklipp. Det är sex korta episoder där varje avsnitt kommer att berätta storyn bakom plaggen. Serien hittar du även den på Stayhard.se. Hittills är två plagg och två avsnitt släppta.

Utöver den otroligt häftiga Alex & Sigge-kollektionen är Stayhard alltid ute efter att dressa männen runtom i landet. I vår har flera nya starka varumärken gjort entré på Stayhard.se, bland andra Clarks, Le Coq Sportif, Puma, Fila med flera.

– Något vi ser mycket av i vår är det sportiga modet i olika former. Vårens ”måste-ha-plagg-nummer-ett” i år är utan tvekan den klassiska hoodien, menar Robert Axelsson.


av Malin Svantesdotter

#Stayhard #Alex&Sigge #Mode #Fashion #Nostalgi #Barndom #Barndomen #Childhood #Minnen #Memories #åttiotalet #80-talet #hoodie #polotröja #polo #tweedkavaj

STAY IN THE KNOW

Ange din e-postadress och få det senaste om Bucket List via nyhetsbrev direkt i din inkorg.